dRMM

Faraday House apartments in Battersea awarded RIBA London prize - 17-05-2018

Tweet

< Back to news feed

Faraday House is dRMM’s bold and imaginative residential scheme – part of the Battersea Power Station redevelopment – has received a RIBA London Award. 

About the project

Faraday House is formed of a series of stacked apartments that shift in response to the curve of the tracks, generating an interesting shape of protruded and recessed boxes. The 8 storey building is cladded in copper alloy – a bright, folded metal that reflects a hand-worked aesthetic and gives the building a joyful and striking identity.

Each of the 113 apartments are designed with commitment to the residents’ experience. They are arranged in small clusters of three per floor, allowing residents to meet and for communities to flourish, while maintaining an efficient NIA:GIA ratio. Space and light are amplified; views of the River Thames and the landscaped courtyard are framed with full height windows, whilst private balconies and rooftop gardens provide outdoor spaces.

Faraday House is a high-quality and high-profile building with identity, wit, and imagination. The result is an enhanced quality of life for residents and a striking composition for visitors as they travel into London Victoria station.

Read more about dRMM’s design of Faraday House here.
View Faraday House on the RIBA Awards website here.

Photography by Andy Stagg